İKTİSAT BÖLÜM- GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI DERS FAALİYETLERİ

Fakültemiz İktisat Bölümü bünyesinde, 2020-2021 Güz döneminde gerçekleştirilen “Gönüllülük Çalışmaları” ders faaliyetleri, mevcut pandemi sürecinde dahi uzaktan eğitim şartları el verdiğince dezavantajlı birçok gruba destek olunmasına ve çevre faaliyetleri konusunda farkındalık yaratılmasına örnek teşkil edecek davranışların gerçekleştirilmesine zemin hazırlamıştır.

Güz dönemi boyunca ders faaliyetleri adı altında; sokak hayvanlarına mama desteği, sokak hayvanlarına yuva oluşturma, pandemi ile mücadele bağlamında çocukların bilgilendirilmesi, çocuklara sosyal etkinlikler düzenlenmesi, okullara kitap yardımı ile ihtiyaç sahibi bazı ailelere kırtasiye ve giyecek yardımları yapılması, çevre temizliği çalışması ile sınırlı düzeyde çevre düzenlemesi gibi aktiviteler gerçekleştirilmiştir.

Yürütülen faaliyetler İktisat Bölümü üçüncü sınıf “Gönüllülük Çalışmaları” dersine katılım gösteren öğrenciler tarafından tamamen gönüllülük esasında gerçekleştirilmiştir.

Bu ders faaliyetleri ile öğrencilerimizin gönüllülük farkındalığının oluşması adına bir adım atılmıştır. Fakültemiz bölümlerinin bünyelerinde yer alan “Gönüllülük Çalışmaları” dersinin bu bağlamda genel bir farkındalık yaratması; “Gönüllülük Çalışmaları” dersinin akademik faaliyet planlaması içerisinde yer almasının nedenini açıklamaktadır. Akademik planlama doğrultusunda derse katılan ve gönüllülük faaliyetleri ile toplumsal hayata fayda sağlayan değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.